Kameraadje staat voor vriendschap. Vriendschap tussen het kalf en de kleine kat; op veel boerderijen een hechte relatie. Vriendschap tussen de kok en de kaasmaker; de eerste geeft de laatste moed om door te gaan en nieuwe smaken op te zoeken. En vriendschap tussen zachte witschimmelkazen en appelcider; een mooie combinatie naast elkaar, maar bij deze kaas ook met elkaar.

Kameraadje

Over Kameraadje

Een halfhard kaasje met een pittige smaak. De kaas is minimaal 10 weken oud en vormt in de eerste weken een witflorakorst. Daarna wordt de kaas verfijnd met appelcider van cidermakerij Uwe uit Elst (Gld).

Ingredienten: rauwe koemelk, zuursel,zout, stremsel, appelcider, rijpingscultuur.

Eigenschappen

Gewicht: 100 gram
Rijping: 10 weken
Formaat: 8 cm doorsnee
Rauwmelks koe
Verfijnd met appelcider uit Elst (Gld)
Halfhard