Zacht, smeuïg, beetje excentriek, Petemoei ≈ peettante, goede fee ≈ omdat koeien ook zorg dragen voor elkaars kalveren.

Petemoei

Petemoei zachte-kaas

Over Petemoei

Zacht lactisch kaasje met witflora. Een ribbelig huidje op de kaas met daaronder een smeuïg zuivel. Romige en frisse zuren, heel aangenaam voor aan het begin van het kaasplateau of heerlijk met een salade of gegrild op een toast.

Ingredienten:
rauwe koemelk, zuursel, zout, stremsel, rijpingscultuur.

Eigenschappen

Gewicht: 200 gram
Formaat: 8 cm doorsnede 3-4 cm hoogte
Rijping: minimaal drie weken
Zachte kaas, lactisch gestremd
Witflora korst: Geotrichum candidum
Rauwmelks, koemelk
Dierlijk stremsel
Handgezouten

Award: Goud Cum Laude Zachte kaas 2018, Bond van Boerderij Zuivelbereiders