Eigen Kaasmakerij

Vanaf half december 2014 zijn we gestart met onze kaasmakerij. Lees verder over ons assortiment speciaalkazen en hoe de kaasjes worden gemaakt.

De kaas is voor particulieren verkrijgbaar bij de detailhandel. De verkoopadressen vindt u op deze site.

Ook de horeca maakt gebruik van onze kaas. Bij de volgende restaurants en gelegenheden wordt onze kaas geserveerd.

Vlees van onze graanvarkens

foto: Keurslager Putman

Onze graanvarkens leveren prachtig en smakelijk vlees. De rustige groei en het gezonde rantsoen zorgen voor veel smaak en een mooie structuur. De varkens leveren we aan cooperatie Westfleisch in Duitsland.

Weidemelk van onze koeien

De melk van onze koeien leveren we voor een belangrijk deel aan de coöperatie FrieslandCampina en verder aan de eigen kaasmakerij .

Broodtarwe van ons land

Met Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam en Molen De Hoop uit Oud Zevenaar werken we al meer dan 5 jaar samen. Wij verbouwen een aantal hectares baktarwe (ookwel broodtarwe) naast de standaard (voer)tarwerassen. Broodtarwerassen leveren meel op dat geschikt is voor brood, het  geeft een smakelijker resultaat en het brood rijst beter. In de meeste bakkerijen in Nederland wordt nauwelijks Nederlands graan gebruikt, omdat bv Franse en Amerikaanse tarwe makkelijker werkt. Bakker Berntsen gebruikt wel veel streektarwe. Dat vraagt meer vakmanschap van de bakkers; de bakeigenschappen van het streekmeel wisselen van jaar op jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden waaronder het is gegroeid en geoogst. Samen met de vakkennis van Molen de Hoop om er mooi meel en bloem van te malen, hebben we zo weer een echt regionaal brood in de Liemers.